Winkelen met kerst

Het is 2de kerstdag en lekker op de bank nu te schrijven. 

Wat ik jammer vind is dat tegenwoordig de winkels open zijn op 2de kerstdag. Waarom moet dit?

Natuurlijk niet vergeten het belangrijkste waar het met kerst over gaat is natuurlijk de geboorte van Jezus. Het verhaal hiervan is bekend. 

Waarom moeten dan winkels open? Ik hoor in het nieuws dat er volop file’s staan naar Outlet Roermond dan denk ik moet dat vandaag? Ga tijd en vooral aandacht brengen aan je familie of mensen die het slecht hebben. Hartstikke mooi initiatief van Omroep Gelderland die een aantal mensen mee neemt die alleen zijn met deze dagen een dagje uit naar de dierentuin. Of een andere familie in Elst die met 2de kerstdag 4 mensen uit het dorp hebben uitgenodigd die alleen zijn of blijven om mee te komen genieten van het kerstdiner op 2de kerstdag. 

Maar goed moet de mediamarkt is ook open. Of kom je op 2de kerstdag ineens achter dat je iets nodig hebt wat eventueel morgen ook zou kunnen? Het personeel daar verdient ook kerst. En moet niet achter de kassa zitten of informatiebalie om juist met kerst een discussie met klanten aan te hoeven gaan om iets wat niet werkt. 

Of garagebedrijven waar je op 2de kerstdag ineens wilt gaan kijken naar een andere auto? Of die er morgen of zaterdag ook niet nog zal staan. 

Met Pasen en Pinksteren zijn de winkels ook open en dan sta je gewoon in de file op de meubelboulevard. Wat is er zo bijzonder op de meubelboulevard wat er de dag na pasen niet is of de zaterdag ervoor?

Wat is de volgende stap? Winkels 24 uur open? Moeten we dit willen? Nee ik denk het niet. Het word te gek als je om ’s nachts 2 uur bedenkt dat je ineens een usb stick nodig hebt? 

Persoonlijk vind ik dit dat we niet moeten toelaten en daar een rem op moeten zetten op het openen van de winkels. De winkeltijdenwet geeft al genoeg zondagen de vrijheid om een winkel open te houden. 

Ik heb niet alleen de middelen maar misschien kunnen we dit met zijn allen wel gaan doen?

Wens ieder een fijne 2de kerstdag toe!

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031