Wielrenners en verkeer

Eigenlijk in navolging van een andere blog (Verkeer) komt toch wel een andere frustratie ook wel naar boven. Zowel in de media als in mijn eigen wereld ook. Dat zijn de wielrenners.

Vooral in het weekend gaan alle racefietsers hun frustratie uiten op de openbare weg van de voorbije werkweek. Sommige alleen maar over het algemeen grote groepen van ongeveer 10 – 20 wielrenners bij elkaar.
Nauurlijk gun ik deze mensen de ruimte om hun sportieve activiteiten te ontplooien en uit te voeren maar deze ruimte moeten ze niet nemen.

Wat bedoel ik hiermee?
Ik weet niet hoe de hersencellen van een wielrenner werken maar volgens mij hebben ze de mentaliteit of ze de Tour de Franse aan het rijden zijn en een tijd moeten halen. Alles moet snel maar dan heel snel. Daarbuiten hebben ze het idee dat het complete wegparcours voor hun afgezet is zodat ze de hele weg kunnen gebruiken. Dan snap ik wel dat men geïrriteerd reageert als er natuurlijk ineens een auto op ‘hun’ parcours rijd. Das rhoef je toch geen rekening mee te houden? Een bocht moet men op hoge snelheid en wijd kunnen nemen dus de auto moet maar even wachten of wijken. Maar nee wij als automobilist mogen hier niets van zeggen.

Mijn vriendin ment met een shetlandpony in een gebied waar regelmatig ook wielrenners gebruik maken van de weg. Pony’s en paarden zijn vluchtdieren en kunnen onberekenbaar reageren. A Gebeurt vaak dat er een groep dan aan komt racen (al geen goed idee met paarden) om op het laatste moment vol op de bel te hangen (als ze deze bel hebben). Gevolg pony schrikt en verwacht dat niet zo snel.

Ik scheer echt niet alle wielrenners over 1 kam hoor, ik maak echt wel goede wielrenners mee die zich wel aanpassen en rekening houden met het overige verkeer. Door de foute misdragingen van wielrenners word op een gegeven moment wel de hele groep aangekeken en dat is jammer. Laten we met zijn allen rekening houden met elkaar dan word het voor iedereen ook leuker en gezelliger op de weg en zeker niet onbelangrijk veiliger.

Veel plezier en een fijne dag!
Groetjes Roel

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031