Onrealistisch eigenlijk

Als je op straat loopt is het eigenlijk onrealistisch. Lege straten, lege pleinen. Alleen als er een markt is, is het wat drukker. Mensen lopen op gepaste afstand van elkaar. Overal strepen op de grond voor afschermen van afstand. Mensen doen dat redelijk.

Zelf ben ik dinsdag ziek naar huis gegaan. Moe, beroerd, duizelig. Woensdag ging wel wat beter maar gister was ik weer niets. Vandaag even een klein rondje gelopen in dorp maar het is apart om te zien. Winkels die normaal open zijn zijn nou dicht. De markt gaat door maar in achtneming van alle regels en afstanden. Bij supermarkt staat er een portier bij de deur. Je bent een beetje gevangen in je eigen omgeving. Overal worden steeds meer regels aangescherpt. En nieuwsberichten blijven maar komen.

Ben ik bang? Nee, ben ik ongerust ja zeker. Twijfels ook. Over hoe gaat het verder in Nederland. Zijn we er al of komen er nog meer maatregelen en zoja wat houden die in? Hoe lang gaat het duren? Niemand kan dat vertellen. Ene kant denk ik de maatregelen die we nu hebben helpen wel maar als ik naar de cijfers kijk van de doden denk ik nee de maatregelen zijn nog niet afdoende.

Ik maak me ook zorgen om veel bedrijven. Gaan die het nog redden in deze tijd of kan de regering hen helpen. Maar ik denk wel economisch dat we een klap gaan krijgen.

Positieve is wel dat knmi heeft onderzocht dat de lucht boven Nederland (en Europa) ten opzichte van vorig jaar wel een stuk schoner is. En er staan bijna geen files meer. Dat is positief. Hoewel de reden minder is. Maar thuiswerken loont dus wel .

Wat ik persoonlijk heel erg vind is dat dit jaar een speciaal jaar is. Namelijk 75 jaar vrijheid. We vieren dat 75 jaar geleden de oorlog is afgelopen en dat we onze vrijheid hebben terug gekregen. Raar is dat we juist in deze tijd geen vrijheid hebben eigenlijk door alle maatregelen die er nu heersen. Bizar.
Enige wat ik kan zeggen is pas op jezelf en let op elkaar.

Blijf gezond!
Groetjes
Roel

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031