Het verkeer

ik rij heel wat kilometers. En iedereen zegt van zichzelf dat hij een goede chauffeur is. Ook ik maar ook ik nmaak echt wel fouten. Maar waar Nederland zich het meeste aan irriteert zijn toch wel dingen die je eigenlijk bij je rijexamen al leert en waar je je aan moet houden of moet opletten.

Volgens een onderzoek van het AD (link) is hier een top 6 uit gekomen die als volgt er uitziet:
1. Smartphonegebruik (53%)
2. Bumperkleven (46%)
3. Linksrijders (26%)
4. Afval uit het raam gooien (25%)
5. Snelheidsuivels (23%)
6. Langzame rijders (19%)

Graag ga ik hier even op in. Mijn eigen top zou er anders uitzien. Mijn grootste irritatie zijn linksrijders. Als ik mensen wil inhalen kan dat niet omdat men lekker links blijft rijden om een vrachtwagen 10 kilometer verderop in wilt halen met 3 km per uur harder.. Ik sein dan wel om te kijken of ik ze kan bewegen om naar rechts te gaan zodat ik kan inhalen. Jammer is dat

Wat bij mensen misschien ook wel bekend voor komt zijn de mensen die je inhaalt en als je ze bijna ingehaald hebt dan diegene ook gas gaat geven om vervolgens verder te rijden zodat ik weer erachter naar rechts kan gaan. Zo jammer.

Ander veel voorkomend punt wat je ook veel tegenkomt zijn mensen die jou inhalen en als ze voorbij zijn gaan ze weer fijn naar rechts. Die les hebben ze dus wel gehad, maar vervolgens laten ze gas los en vervolgens moet je hen weer inhalen. Pff vermoeiend is dat hoor. Onbegrijpelijk vooral ook.

Dan hebben we nog een categorie asociale rijders. Een ander woord heb ik niet voor. Hiermee bedoel ik mensen die geen voorrang geven, afsnijden en te hard rijden. Mensen die dus je als een achterlijke inhalen om vervolgens 2oo meter verderop bovenop de rem staan, 3 rijbanen oversteken uiteraard zonder richting aangeven om de afslag te nemen. Of je rijd op de 1ste rijbaan (dichtbij de middenberm) anderen in te halen en in je spiegel een aso rijder heeel snel dichtbij ziet komen en seint met zijn lichten om met veel te harder dan de maximumsnelheid op die plaats je nog in te halen. Zo irritant.

Om af te sluiten maak ik nog wel eens de aanhangerracers mee. Met een aanhanger mag je max 90 km/u toch? Gebeurt mij regelmatig dat ik met 110 ingehaald word door een auto met aanhanger of caravan of zelfs een paardentrailer met paard er in of ik stil sta. Zo hard. En dan zie je de aanhanger of caravan stuiterend achter de auto met alle gevaren of mogelijke risico’s tot gevolg. Zelf ben ik voor dit soort volk geneigd te zeggen straf dit soort rijders wat harder. Gewoon rijbewijs invorderen.

Benieuwd naar wat jullie irritatie’s zijn in het verkeer. Laat het me weten.

Getagd , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031