Een week vol Corona

De afgelopen week stond echt in het teken van Corona. Na mijn laatste beschrijving zijn er een hoop dingen verandert. De maatregelen zijn aangescherpt. Scholen zijn gesloten, en alle horeca voorzieningen.

Hamsteren is nog volop aan de orde. Waarom zijn mensen er makkelijk over? Er is vandaag een NL Alert verstuurd dat mensen zich echt aan de richtlijnen van het RIVM moesten houden om de ernst van de situatie te laten zien. Houd afstand en blijf binnen. Mensen gaan massaal hun huis opruimen of hun schuur. Staan in de file naar de milieustraten toe. Het is file lopen in het bos of op strand. Vandaag zijn zelfs naar populaire strand gebieden de wegen afgesloten om mensen er weg te houden. Daar is dat kuddegedrag van de mens. De Nederlandse Spoorwegen rijden met een aangepast schema. Gevolg is dat de treinen nu uitpuilen van de mensen. Beetje raar..

Het is door het gedrag van de mensen dat we stevenen op nog strengere maatregelen.. Het resultaat van dit gedrag van de mensen dat we stevenen op een algehele lockdown van het land. Is dat de oplossing voor ons land? De een zegt van wel de ander zegt van niet. De reden snap ik. Ene kant is het goed is voor totale afsluiting.
Andere kant niet.

Ik maak me ook zorgen om alles. Mijn werk, toekomst, wat gaat er nog gebeuren? Komen er zeker meerdere maatregelen of niet? Ik weet het niet. Maar ik denk wel dat we met zijn allen moeten zorgen dat we de regels en de maatregelen op volgen. Dit doet men niet voor niets. Als we kijken hoe het zich ontwikkelt denk ik zelf dat we er nog niet gauw van af zijn. En word voorspeld dat eind april pas op zijn hoogte punt is. Laten we zorgen door het volgen van alle maatregelen zeker de horeca weer open kan en dat alles weer gauw herstart kan worden. Een ding is zeker op 6 april gaan de maatregelen niet versoepeld worden.

Enige wat ik kan zeggen is, blijf gezond en let op elkaar.

Groetjes
Roel

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031