Een week verder

Zoo we zijn weer een week verder. Maatregelen strenger geworden en het weer word ook beter. Hoe gaan we dat combineren. Gaan we weer met zijn allen in het weekend naar het bos of strand? Helaas dat is niet mogelijk aangezien veel parkeerplaatsen in de natuurgebieden op slot gaan.

En hoe gaat het met jullie? Vermaken jullie je nog een beetje of komen de muren al op jullie af? Mensen die thuis werken met kinderen is toch wel weer een puntje. Zij hebben van de week nog gehoord dat de huidige maatregelen weer verlengd worden. En tot 28 april dus hun kroost thuis hebben. Geloof best dat er mensen zijn die hun kinderen achter het behang kunnen plakken nu.

Wij hebben van de week onze switch maar tevoorschijn weer gehaald en het populaire spelletje animal crossing gedownload. Nou ik kan je zeggen het is verslavend. Op dit moment als ik zit te typen zitten er 2 dames op de bank te spelen met de switch. Nou ik kan je zeggen het is verslavend haha.

Vandaag is ook bekend geworden dat de cijfers van het RIVM niet kloppen. Vermoedelijk zijn de cijfers hoger dan ze op dit moment weten, aangezien er veel mensen die ziek zijn maar niet in het ziekenhuis liggen niet getest worden. Tevens ook overlijden er mensen waarvan deze niet getest zijn op Corona, maar vermoedelijk niet getest zijn.

Paar dagen geleden is ook het amateur voetbal afgeschaft voor de rest van het seizoen. Dit houd in dat de stand als die nu is, daar volgend seizoen mee begonnen word.
Het professionele voetbal zijn ze nog over aan het discussiƫren. De teams willen dit wel, maar UEFA en KNVB willen in juni weer starten. Echter is dan al zeker dat het dan weer kan? Niemand weet dit.

Gisteren was er een viroloog op de radio die meldde dat er gezien de huidige maatregelen en reactie’s van het publiek hij niet voor kon stellen dat pas in Juli op zijn vroegst de maatregelen versoepelt zouden worden.
Houd dat dus in als het echt zo zou zijn dat we er voorlopig niet afzijn. Ik vermoed dat zelf ook niet.

Mensen zijn ook bang voor hun zomer vakantie. Indien deze reeds geboekt is is het maar de vraag of deze door zal gaan, maar die mensen die niet geboekt hebben is maar de vraag of ze nog op vakantie kunnen gaan en wanneer dan?

Zoveel vragen rijzen er op bij mensen, zowel bij het publiek als natuurlijk bij de overheidsinstantie’s. Ik heb respect voor die mensen op dit moment voor de keuze’s waarvoor ze staan en de beslissingen die ze moeten maken.

Maar kijk ook naar de landen om ons heen. Daar slaat het virus ook hard toe en overal stijgen de cijfers van besmettingen en overledene mensen. Schrikbarend hoor. En enige goede is wel dat de piek die ze hadden verwacht door de genomen maatregelen uitbleef. Dat is wel positief nieuws toch.

Maar goed enige wat we kunnen doen is afwachten. Letten op elkaar en zorgen voor elkaar.
Blijf gezond en pas op elkaar.

Met groetjes

Roel

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031