Een terugblik op afgelopen week

Zoo na een rumoerig weekje blikken we even terug op de afgelopen week.

De week begon met de 4 de storm van dit jaar. Deze was wel wat zwaarder dan die van de week ervoor. Maar gaf niet zo veel schade gelukkig. Maar veel regen de afgelopen week en was gewoon niet leuk. De regen is wel een beetje genoeg voor dit jaar. Ik denk dat ik voor veel mensen spreek dat de lente of in ieder geval de zon weer terug gaat komen. Maar als we het weekend weer gehad hadden wisten we niet dat we nog veel meer regen zouden krijgen de afgelopen week. Maar dan was er toch een mooi bericht.. Er zou op woensdag sneeuw komen. Jaaa er zou meer sneeuw komen dan de hele winter 2019-2020 tot dan gevallen is. Nou dat is al gauw. Er was nog geen vlok gevallen dus alles was terecht meer. Inderdaad werd het koeler en moesten we krabben hier en daar. Op sommige plaatsen in Nederland getuigde witte foto’s het sneeuw dek en laat je meteen zien hoe mooi de natuur dan is met sneeuw. Alles verandert meteen. Mensen die dan van sneeuw en kou houden zoals ik daar gaat het hart meteen van versnellen. Ik heb ook al dan wel zin in Wintersport. Hoop dat het nog steeds een keer gaat lukken. Je merkt wel dat de hele natuur aan het veranderen is. Hoe denken jullie hierover?

Dan het geweld de afgelopen week.
De wereld is aan het verharden. En daar is Nederland wel van opgeschrikt deze week. Het begon op dinsdag met een incident in Leersum. Hier is voor zover bekend of duidelijk gemaakt dat een burenruzie uit de hand is gelopen met dodelijke afloop. Het blijkt hoe tragisch dan dat de vader is vermoord van een meisje die vorig jaar ook vermoord was op de Uithof. Hoeveel kan een familie hebben. Vervolgens op woensdag in Utrecht bij Grootwinkelcentrum Overvecht. De politie surveilleerde daar met het oog op het stijgende aantal autoinbraken. Op heterdaad werden 3 mensen betrapt in het midden van winkelend publiek. Hierop gingen de verdachte er vandoor en reden vol op de agenten in. Deze waren genoodzaakt om te schieten met alle mogelijke risico’s.
Dan het dieptepunt op donderdag.. In Everdingen heeft een politie agent eerst zijn vrouw om het leven gebracht en daarna zichzelf van het leven beroofde. Bizar dat iemand dat kan doen. Ooit met een collega had ik een gesprek hier over dat ik dat nooit begreep en zwak vond. Zij had daar een bijzondere mening over. Ze had er respect voor dat iemand dat kon doen. Haar uitleg was als dat als mens je hersenen alles doet om te overleven en door te gaan. Dit is natuurlijk wel iets aparts dat je dat gevoel kan uitschakelen, maar dan moet je wel ver heen zijn in je hoofd vind ik. Nogmaals het is nog steeds niet de correcte manier vind ik. Met praten los je veel op. Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte toe.

Corona is het nieuwe woord van 2020. Wereldwijd zijn er toch veel mensen al ziek en bezweken aan die ziekte. Gezien de aantallen en de locatie’s was het niet de vraag of het in Nederland zou komen maar wanneer? Dit is dus gebeurd. Twee vakantiegangers naar Italië geweest hebben het virus opgelopen. In heel Europa stijgt het aantal geïnfecteerden. Veel evenementen lopen gevaar. Sinds lange tijd is zelfs al een Formule 1 race uit de kalender gehaald. Deze word later hopelijk nog verreden. Maar de Olympische Spelen en zelfs wat eindelijk na jaren weer naar Nederland kwam het Eurovisie Songfestival lopen gevaar. Moeten we ons zorgen maken over het virus of slaan we in Nederland een beetje door op dat gebied. Waakzaamheid is geboden maar kunnen we dit op tijd stoppen of word het een echt nog veel groter probleem en staan we aan het begin van een grote wereld epidemie? Ik denk zelf van niet en dat ze dit op tijd kunnen stoppen. We zullen afwachten maar een ding weet ik wel zeker. We blijven niet bij twee geïnfecteerde mensen in Nederland.. Hoop van harte dat ze allemaal er weer boven op komen..

Wat kunnen we aankomende week nog verwachten? Voorlopig een weekend zonder storm, maar waarschijnlijk wel met veel regen.

Ik wens iedereen een goede week en een prettig weekend. Laat voor de gezelligheid een reactie achter…

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031