Corona houdt ons in de greep

De laatste week zijn veel dingen verandert. Maatregelen worden aangescherpt, het leven word een beetje lam gelegd. Bijna geen files meer om maar niet te spreken over de daling in het openbaar vervoer. Scholen zijn dicht, horeca en winkels sluiten ook steeds meer hun deuren. Bedrijven komen in de problemen en Schiphol vliegt amper nog. Het lucht ruim is nog nooit zo leeg geweest. Bizar is het wel.

Volgens Rutte zijn we er nog niet vanaf. Ben benieuwd of er nog meer en strengere maatregelen komen. Iedereen zegt wel sluit alles af. Maar Rutte heeft wel gelijk als hij zegt dat als we alle maatregelen dan weer intrekken het virus weer de kop op steekt. We moeten nu werken aan een groepsimmuniteit. Moeten we bang zijn? Iedereen zegt nee maar is het volgens mij wel gezien de veldslagen die in de supermarkten plaats vind. Men is volledig aan het hamsteren (Heeft AH eindelijk zijn zin) maar niet op de goede manier. Er is aangegeven dat alles voldoende op voorraad is maar waarom hamsteren dan? Nu heeft dat uitgelegd in een mooie video Klik hier. Hierin word wel de gedachte uitgelegd en best wel te volgen.

Mooi gebaar van die bloemenman om in deze tijd 1000 bossen bloemen die hij anders weg zou gooien naar ziekenhuis te brengen als dank voor hun inzet. Restaurants die gesloten zijn brengen hun overige voedselrestanten naar de voedselbank. Mooi gebaar. Maar waarom doen we dit niet vaker. Met alle respect voor alle hulpverleners hoor maar waarom in dit soort situaties onze dank uitspreken. Ik vind dat we dit vaker mogen doen hoor. Men levert top werk hoor niet alleen nu maar altijd.

Ene kant maakt me alles wel angstig. Hoe lang gaat het duren? Immers Rutte zegt ook dat veel mensen het virus gaat krijgen. Hoe gaan we hiermee om en hoe reageren we. Wat voor maatregelen gaan er nog komen? Maar laten we stoppen met hamsteren zodat mensen die nu aan werk zijn vanavond nog gewoon hun boodschappen kunnen doen.

Rest mij te zeggen laten we met zijn allen onze kalmte bewaren, letten op onze oudere medemens en helpen eventueel met boodschappen doen. Neem alle maatregelen in acht en volg de berichten van de deskundigen.

Veel sterkte iedereen in deze tijd!
Roel

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031