Corona en ander gespuis. Mijn terugblik *** Update ***

Vorige week stond in het teken in Utrecht van de tramaanslag, dit is alweer bijna een jaar geleden. De verdachte of eerder gezegd de dader stond vorige week voor de rechter. Ik als rasechte Utrechter volgde dit natuurlijk waar ik kon. Mijn respect voor alle betrokkenen die hier aanwezig waren die tot op zekere hoogte hun rust konden bewaren. Maar die houding van de dader. Zo vreselijk makkelijk, net of het allemaal maar een grapje was. Totaal geen respect voor de rechters en zeker voor de nabestaanden niet. Hij liet zelfs merken dat hij geen eens spijt had gehad van zijn daden en dat hij het zo weer zou doen. Zou hij levenslang krijgen? Of zouden we voor zulke gevallen de doodstraf in moeten voeren. Ik heb er geen woorden voor hoe hij deed.

Tegenwoordig hoor je niets anders meer in het nieuws dan Corona. Maar is die drukte wel noodzakelijk? Tuurlijk het is erg dat er mensen overlijden aan een ziekte. En er is zeker sprake van een epidemie maar dat nu hele landen zowat volledig op slaat gaan, is dat niet eet ver gaand. Immers meer mensen overlijden aan de normale griep dan aan Corona maar daar hoor je weinig van. Om maar niet te spreken over mensen die dagelijks sterven van honger. natuurlijk moeten we maatregelen nemen om het risico te verkleinen. Grote Evenementen worden geannuleerd of aangepast of zonder publiek. Ben benieuwd hoe dit allemaal af gaat lopen. Is het wel te vergelijken met een gewone griep of totaal niet? En gaan we het nog kunnen beperken. Vanaf vandaag is het Corona virus een pandemie. Dit houd in het een epidemie is op wereldwijd niveau.

Update: Na de persconferentie ben ik er in gaan duiken. Er zijn verschillen en overeenkomsten tussen Corona en de griep. De overeenkomsten zijn het ziektebeeld en de symptomen. In de verschillen zit er wel degelijk addertjes. Voor de griep zijn mensen redelijk immuun en er zijn vaccinaties voorhanden hier voor. Echter voor Corona niet waardoor het Corona virus dus dodelijker is. Gezien de ontwikkelingen van vandaag en de maatregelen is mijn inzicht hierin dus verandert en bied ik excuses aan voor mijn eerste houding.

En dan eindelijk aankomend weekend gaat het weer beginnen. Vanaf december er op moeten wachten maar het Formule 1 seizoen staat weer op het punt van te beginnen. Met natuurlijk het hoogtepunt in mei als het hele Formule 1 circus neerstrijkt in Zandvoort waar voor het eerst sinds lange tijd de Formule 1 weer terugkeert. Een huzarenstukje is daar uitgevoerd om het circuit op tijd af te krijgen wat gelukt is. Aankomend weekend begint het in Australie met de openingsrace. De race daarna zal zonder publiek gereden worden door het Corona virus. Zal wel raar zijn om lege tribunes te zien. De GP van China zal worden uitgesteld na een later tijdstip.
Maar zolang als ik Formule 1 volg kent 2020 nog niet zoveel gerommel als nu. Er word nog steeds gekeken naar Ferrari wat die heeft uitgespookt in 2019. Heeft dat team nou wel of niet vals gespeeld. Hiervoor is wel een schikking geweest maar onder de tafel waar de overige teams niet mee eens zijn en openheid willen. Desnoods met behulp van de rechter. Mocht hier een bepaalde resultaat uit voort komen dan bestaat de mogelijkheid dat het hele klassement van 2019 opnieuw uitgerekend gaat worden, inclusief het geld van de winnaars. We wachten met spanning af.
Dan Mercedes die illegale remmen heeft en deze met een nieuw ontwerp moet komen voor dat de vrije trainingen van Australie gaan beginnen. Dit krijgt natuurlijk nog een behoorlijk staartje en zal dit op de voet blijven volgen.


Met de groetjes

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031