Bijna het einde van 2020

Zo het jaar zit er al weer bijna op. Kijken we vooruit wat het nieuwe jaar gaat doen. Gaan we in 2021 weer een beetje naar normaler leven of blijven we in de beperkingen zitten. Het maakt er allemaal niet leuker op.

Het is een poos geleden dat ik weer wat van me heb laten horen. Maar wij waren ook onder invloed van Corona. De test om dit te ondergaan is erg verschillend. De eerste keer totaal geen last gehad maar de laatste keer was wel een drama.

Terugblik

Maar een kleine terugblik. Wij zijn in oktober nog op vakantie geweest. In de eerste week waren de beperkingen nog niet helemaal vreselijk dus konden we nog redelijk wat. We zijn naar Centre Parcs geweest en hebben heerlijk genoten! Elke avond uit eten geweest en lol gehad. In de 2de week zijn we nog naar vrienden geweest die in een ander park op vakantie waren. Vanaf die week waren de beperkingen ook strenger en konden niets. Maar ondanks dat alles wel lol gehad en genoten.

Vakantie

Toen de vakantie erop zat weer lekker aan het werk tot 3 weken geleden net na sinterklaas. Ik was niet lekker en mijn vriendin ook dus die liet zich testen. Die was positief en ik ook. Nou als je alles leest wat je moet doen in een huishouden als er een positief is en de ander niet. Nou dan kun je maar beter zorgen dat je beide het gewoon hebt. Dan is alles een stuk makkelijker. U kunt de maatregelen hier lezen.

Corona

Nou ik kan je zeggen dat het inderdaad geen pretje is om Corona te hebben. We hadden samen gelukkig weinig klachten maar de spierpijn, gebrek aan smaak en de spierpijn voerde wel de boventoon. Zo moe waren we de hele tijd en nog. Gebeurt regelmatig dat als ik wat gedaan had in de middag gewoon een uur ging liggen.

Huidige beperkingen

Maar de huidige beperkingen blijven tot 19 januari. Maar ik denk dat het dan verlengd word tot langer. Zo triest voor de horeca en de detailhandel. Hoop echt dat ze het overleven. En dat we gauw naar de kapper kunnen. Nadeel is wel dat mensen die wachten op een transplantatie of iets anders dat de operatie uitgesteld word. Ik hoop dat de we in 2021 weer wat ruimte krijgen in ons doen en laten. Want hoe zou de vakantie’s gaan worden in 2021? De wintersport vakantie’s zullen massaal niet meer doorgaan.

Oud en Nieuw

Nu Oud en Nieuw nog, je merkt zo erg dat er geen vuurwerk verkocht mag worden. Het is overal een stuk stiller. Maar ik hou hart vast voor de jaarwisseling. Ik denk dat er nog steeds en meer zwaarder vuurwerk zal worden afgestoken met meer gewonden tot gevolg. Om maar niet te spreken over de vernielingen die zullen worden aangericht. De zorg heeft het al zo zwaar…

Lieve mensen pas op elkaar en blijf gezond. Hou rekening met de maatregelen en zorg dat we gauw wat normaler kunnen leven.

Wil je persoonlijk reageren: Neem dan hier contact met me op.

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Bijna het einde van 2020

 1. renate ilse zeggen:

  mooi gedaan dit verhaal
  goed oud en nieuw jaar met geluk en gezondheid en liefde voor mekaar en iedereen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • juli 2022
  M D W D V Z Z
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031